Італія планує побудувати найбільший у світі висячий міст над Мессинською протокою

Італія готується до втілення амбіційного плану з будівництва найбільшого у світі висячого моста через Мессинську протоку, який з’єднує материкову частину країни з островом Сицилія. План, який обговорюється та переглядається вже десятиліттями, знову стає у центр уваги італійських влад, повідомляє IFLScience.

Міст довжиною близько 3300 метрів буде височіти над протокою між Калабрією та Мессіною, містом на острові Сицилія. Ця конструкція перевершить за довжиною поточного рекордсмена — міст Чанаккале в Туреччині, довжина якого складає 2023 метри.

Проте вчені та експерти висловлюють свої сумніви щодо втілення цього проекту. Ідея з’єднання Італії та Сицилії через Мессинську протоку обговорюється з давніх часів, але жоден з попередніх планів так і не був реалізований. Незважаючи на багаторазові спроби у минулому, включаючи обіцянки колишнього прем’єр-міністра Сільвіо Берлусконі, будівництво моста так і не розпочиналося.

Незважаючи на виклики, з якими зіштовхується проект, італійські влади мають намір реалізувати свій «тисячолітній план». Міністр інфраструктури Італії Маттео Сальвіні підтвердив, що будівництво моста буде продовжено, незважаючи на сумніви та ризики.