Пожежа на Трипільській ТЕС: що відомо наразі

Згідно повідомленням, вночі 11 квітня на Трипільській тепловій електростанції в Київській області сталася пожежа внаслідок масштабної військової атаки. Голова наглядової ради ПАТ «Центренерго» Андрій Гота повідомив, що турбінний цех був врази під обстрілами, що спричинило значну пожежу. Щасливо, працівники, які були на місці, вийшли з цього без пошкоджень.

Відновлено електропостачання, водопостачання та водовідведення

Рано вранці Руслан Кравченко, начальник Київської обласної державної адміністрації, підтвердив заяву про пожежу на об’єкті критичної інфраструктури внаслідок військової атаки. Згодом він додав, що пожежу вдалося ліквідувати частково, а рятувальники ведуть боротьбу з вогнем. Енергетики та інші служби відновили електропостачання, а також систему водопостачання і водовідведення, що дозволило жителям Київщини мати світло та воду вдома.

Підготовка до можливих наступних подій

Мер Українки Київської області Олександр Туренко закликав місцевих мешканців бути готовими до можливих нещасних випадків. Зокрема, він порадив зарядити всі пристрої і зберігати запаси води. Додатково, місто добре обладнане для будь-яких надзвичайних ситуацій за допомогою 2 «Пунктів незламності», які працюють цілодобово.