Умови американської підтримки для Грузії

Згідно з інформацією від Politico, Вашингтон розглядає можливість надання широкого пакету економічної та безпекової підтримки Грузії, але з умовою: уряд країни повинен відмовитися від антизахідної риторики та зупинити відступ у сфері прав людини.

Плани конгресмена Вілсона

Конгресмен-республіканець Джо Вілсон повідомив про законопроєкт, який передбачає початок переговорів між США та Грузією щодо встановлення «надійного преференційного торгового режиму» та лібералізацію візового режиму для громадян Грузії.

Шляхи підтримки країни

Планується надання військової підтримки, що включатиме обладнання для безпеки та оборони, та можливість введення індивідуальних санкцій проти політиків за певними умовами.

Однак законопроєкт вимагає значного прогресу країни у відродженні демократії, чесних виборів та збалансованого передвиборчого середовища.

Законопроєкт Вілсона також враховує можливість тиску на незалежні організації та ЗМІ, які можуть бути визнані засобами дестабілізації влади.

Дії голови Комісії

Джо Вілсон, керівник Комісії з безпеки та співробітництва в Європі, представив законопроєкт «MEGOBARI Act», що викликало застереження інших лідерів у Вашингтоні.