Заклик до підтримки українського книговидавництва

Генеральна директорка видавництва Vivat Юлія Орлова звернулася до української та міжнародної спільноти із закликом підтримати українське книговидання після ракетного удару Росії по друкарні «Фактор-Друк» у Харкові.

Юлія Орлова підкреслила, що «Фактор-Друк» є одним із найбільших друкарських комплексів у Східній Європі, де друкується більшість українських видавництв.

Vivat закликає українську та міжнародну спільноти поширювати інформацію про цю трагедію і російське знищення української книги та культури.

«Ми стаємо свідками знищення європейських цінностей та демонстрації низького рівня розвитку російського суспільства. Ця трагедія не залишить байдужим жодного жителя цивілізованого світу, адже знищення книг веде до занепаду моралі у суспільстві. Розповсюджуйте цю інформацію, допомагайте Україні боротися,» — йдеться у зверненні.

Орлова наголошує, що підтримати українське книговидання та культуру можна, припинивши співпрацю з російськими структурами, підвищуючи обізнаність про російські злочини проти України, особливо проти культурної спадщини, та надсилаючи пожертви українській армії і благодійним організаціям, що підтримують постраждалих від конфлікту.