Нова серія срібних колекційних монет від Національного банку Польщі

З 1 червня Національний банк Польщі представив нову серію срібних колекційних монет під назвою «Я вірю в Польщу». Перша монета в серії — «Вільна і суверенна Польща» — доступна для придбання.

Монета має номінал 10 злотих і виготовлена зі срібла Ag 925, діаметром 32 мм та вагою 14,14 грама. Випущено лише 10 000 екземплярів, і їх можна придбати у регіональних відділеннях Національного банку Польщі або в інтернет-магазині Kolekcjoner за ціною 230 злотих.

На зворотній стороні монети зображені дівчинка і хлопчик з біло-червоним прапором, стилізовані як дитячий малюнок. На аверсі — зображення Королівського замку, Могили Невідомого солдата у Варшаві та Вавельського собору. Це друга монета з серії «Я вірю в Польщу».

Створюючи цю серію, Національний банк Польщі нагадує про важкий шлях польського народу до свободи і суверенітету. Через зображення на монетах, які відображають ключові історичні події та символи національної боротьби, банк вшановує стійкість і рішучість поляків у збереженні своєї ідентичності і незалежності.