Голова Galaxy Digital про можливе скасування заборони на криптовалюти в Китаї

Глава компанії Galaxy Digital, Майк Новограц, висловив своє ставлення до чуток про можливе скасування заборони на криптовалюти в Китаї до IV кварталу 2024 року. У своєму твіттер-акаунті він написав: «Якщо це правда, і це вже другий раз за останні тижні, то це дуже важливе рішення. Чи є у когось більше інформації?».

Реакція Джека Лі на можливе відновлення криптовалютного ринку в Китаї

На його твіт відреагував засновник і керівник партнер компанії HCM Capital, Джек Лі, який поділився своїми спостереженнями стосовно можливих мотивів китайської влади. Він зазначив: «Оскільки політбюро отримало неправдиву інформацію від Народного банку Китаю, це спричинило заборону майнінгу понад три роки тому. Тепер вони розглядають Гонконг як пілотний ринок для тестування, щоб зрозуміти більше про криптовалюти загалом, зокрема Bitcoin. Проте поки що я не бачу причин для відкриття ринку на материку».

Історія обмежень криптовалют в Китаї

Китай ввів перші обмеження на криптовалютні операції ще в 2013 році, заборонивши їх для фінансових установ. У 2017 році були обмеження на ICO, а також закриття внутрішніх криптобірж. У 2021 році в країні припинили майнінг. Незважаючи на ці обмеження, Китай залишається одним з лідерів у галузі використання криптовалют і має значну частку у глобальному хешрейті мережі Bitcoin.